Snelle levertijden zonder extra kosten
Offerte binnen 24 uur (werkdagen)
Bedrukking vanaf 6 stuks
Personalisatie, maar dan goedkoper
Snelheid, flexibiliteit en originaliteit
nl decorate it

Informatie

Alles over het bedrukken

Om uw eigen identiteit te laten zien op een stijlvolle manier, kan u al het glaswerk of het porselein laten bedrukken met uw eigen naam, design/logo, reclameboodschap op. Dan krijgt u gepersonaliseerde, herkenbare, unieke en hoogwaardige producten waarmee u klanten/gasten extra kunt verwennen.

Voor het bedrukken van glaswerk of porselein hebben wij twee mogelijkheden namelijk Direct druk en Transfer druk.

Bedrukken met zeefdruk

Zeefdruk of “direct druk” is de meest voorkomende methode om glaswerk en porselein te laten bedrukken. Hiervoor gebruiken wij een zeef met keramische verven, gemaakt van gemalen glas met een kleurpigment. Dit drukken we rechtstreeks op het glas of het porselein. Aan de keramische inkt kunnen wij maximaal acht kleuren toevoegen. Hierdoor kunnen we bijna alle eigen identiteiten van bedrijven, zoals logo’s, op het glas of het porselein bedrukken.

Als het glas of het porselein bedrukt is, wordt de bedrukking ingebrand bij een temperatuur van 650 graden. Zo ontstaat een duurzame bedrukking. Na deze procedure heeft u perfect gepersonaliseerde glazen of porselein. Met deze methode kunnen wij grotere hoeveelheden glazen of porselein tegelijkertijd met het design/logo van uw bedrijf of een andere bedrukking voorzien. Met zeefdruk kunnen wij dus vrij snel uw volledig glaswerk of porseleinen servies bedrukken.

Bedrukken met transferdruk

Bevat uw logo meerdere kleuren of zeer fijne details? Dan kan dit met transferdruk of hoe de naam het al zegt, bedrukking via transfer of ook wel decalcomaniedruk genoemd. Dankzij deze techniek kunnen we de meest gedetailleerde logo’s op glazen en op porselein bedrukken. Dit vraagt om precisie en handwerk. Deze transferdruk gebeurt door middel van grote witte vellen papier met daarop een laklaag. De bedrukking wordt per kleur aangebracht op het transferpapier, hierdoor komen alle details mooi uit. Wanneer de eerste kleur gedrukt is, moet het vel vier uur drogen, daarna kan de volgende kleur gedrukt worden. Dit herhaalt zich voor alle kleuren van het logo. Na de laatste kleur wordt er een laklaag over het logo gedrukt om de kleuren af te sluiten. Wanneer de laklaag droog is, worden de logo’s uit de transfervellen geknipt of gesneden. Met water weken we ze vervolgens los van het papier en dan vormt zich dat tot een soort sticker/etiket. Onze specialisten positioneren het design/logo vervolgens met de hand op de juiste positie en strijken het goed aan om het overtollige water af te voeren en luchtbellen te verwijderen. Tot slot gaan de glazen of het porselein de oven in bij een temperatuur van 650 graden en heeft u nadien gepersonaliseerde glazen of porselein dat volledig in uw eigen identiteit van uw bedrijf zijn.